Mesterséges Intelligencia (AI) a toborzásnál – avagy Robot vs. Intuíció

Válságzűr van, meg kell újulni, modernebb szemléletet magunkra húzni a toborzásnál, hogy az ilyen korona-szituációk felkészültebben érjenek. – riogat a HR-iskolarádió. Az AI most nagyon trendi. Kipattanhatna az a fejünkből, hogy minden olyan feladatot, területet, szakmát, amit csak lehet gépesítsünk. Elsőre jó ötlet, mert az AI nem lesz fertőzött és nem is parázik be, ha a környezete igen. Kezdhetnénk is mindjárt a HR-osztály ledózerolásával, mert ugye “a toborzás nem is olyan bonyolult”…
Hát, a francokat képes az AI helyettesíteni az emberi gondolkodást! Elmondom, miért.

Tudás vs. intuíció fontos a toborzásban?

– Papa, nem tetszik, ahogy kinézel!
– Hát Drágám, nekem sem a kedvencem rajtad ez a virágos ruha…

Ezzel a csipkelődéssel indult a doktornő és az apósa közötti találka, amiből pár órán belül életmentő operáció lett. Az após kitűnően érezte magát, viszont a menye nem engedett:

– Azonnal be kell menned a kórházba!

Papa már a mentőben rosszul is lett. A műtét közben kiderült, hogy egy hajszálra volt attól, hogy eltömődjön a fő artéria – és azonnal infarktust kapjon. De hogyan jósolta meg a nő, hogy ez lesz?


Évekig dolgozott a doktornő a sürgősségin és bár nem tudta a diagnózist, csak azt kétség nélkül, hogy baj van – és ez mentette meg az apósa életét. De erre máshol is látunk példát.


A művészettörténészek felismerik két festmény közül az eredetit, akármilyen mesteri is az utánzat. Nem képesek megmagyarázni, pontosan honnan tudják – de tudják! Van olyan fodrász, aki a kuncsaftja hajából megmondja, hogy a hölgy várandós.


Nem varázslat, „csak” intuíció – ami onnan jön, hogy leéltünk már X évtizedet. Ezalatt tapasztaltunk: nagyszerűt, középszerűt, rájöttünk baklövésekre, összefüggésekre és igazságokra. Tanulságokat gyűjtöttünk. Az intuíció ebből az egészből penderíti elő a megoldást.
Valahogy…

Képes erre egy robot, azaz: Papa vajon élne még?!

Tud segíteni a toborzásban a mesterséges intelligencia?

Az ember egy információhasznosító rendszer. Információ=adat, azaz: betuszkolhatjuk az egész HR-szakma összes toborzási tapasztalatát – és kész a mesterséges HR-intelligencia! Legalább nem kell vele manuálisan vesződni. Toborzás, on-boarding, munkakör-optimalizálás, elégedettség-monitorozás készen tálalt megoldásokkal, downloadra készen!

 

Mibe fogadjunk, hogy veled is megesett már, hogy végre akad valaki, akit – papíron – az ég küldött az állásra! Majd kiderül, hogy mindenki utálja/ő utál mindent, vagy alkalmatlan/nem hajlandó a feladataira. „A gép kiszúrta volna, mert nem látja a lehengerlő mosolyát, és biztos szirénázott volna a… a hazugságvizsgálója …” – dehogyis!!!
Az AI azt tudja MAXIMUM, amit sokan tudnának együtt!

Miért nehéz tökéletes értelmet alkotni?

Mert az ember egy iszonyúan összetett tökéletlenség. A kognitív tudomány, ami a fejünkben van, „algoritmusilag” reprodukálhatatlan. Az intuíció, az ösztön vagy a kíváncsiság hogyan lenne számszerűsíthető? Emlékek, élmények, tapasztalatok és ezek „elfogult” tapasztalatai? Ebből nem lehet átlagot vonni. Az ember fő „erőssége”, hogy mindent elérünk egyszerre a fejünkben. Egy AI-ba képtelenség beletáplálni az…egész világot!

Nem kevesebb HUMÁN kell, hanem TÖBB!

Muszáj megismernünk a jelentkezőnket a toborzási folyamat során, hogy mindent megtudjunk róla ahhoz, hogy objektíven dönthessünk. Nem tudni pontosan, hogyan is szintetizálódik össze ez a rengeteg tanulság-adat az agyunkban, ezért egy olyan rendszerre van szükség, ami segít eligazodni az emberi tulajdonságokon és megérteni az összefüggéseiket.
Szubjektíven-objektíven

Nem varázslat, „csak” intuíció. És csak rajtunk múlik, hogy mennyi információt „töltünk fel” még-még az agyunkba, amiből aztán dolgozni tudunk. Még sas-szeműbb HR-esként a legalkalmasabb jelöltre kihegyezve. Az intuitív emberismeret a leg-leg-eszköze egy szakembernek. És – sorry-but-not-sorry – a gépek ebben sosem tudnak lefőzni minket!

Bármelyikünk képes lehet az ilyen „prekognícióra”, mint a doktornő: „csak” meg kell tanulni olvasni az embereket. Tapasztalni kell tudásszomjasan, mint ő a sürgősségin – mert legalább 29félék vagyunk 😉 Tessék kikutatni ki-ki egyedi működési logikáját – mert akkor igenis megjósolható a viselkedésük! …és egy HR-esnek ugyan mi lehetne masszívabb vágya?

 

 

Szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan viselkednek az ösztönös tehetségek a munkahelyen?

Iratkozz fel a hírlevélre itt, és minden héten kapsz egy értékes tippet hozzá!​