Ilyen a tökéletes munkavállaló – avagy a Tehetségrendszer hatása a humán erőforrásodra!

Hurrá, végre van kihez hasonlítani a kollégáinkat, van kihez felnőniük, van hova fejlődniük. De valóban jó nekünk ezt tudni, hogy mitől lennének hibátlanok? Hol segít ebben a Tehetségrendszer?

Legkésőbb Da Vinci óta tudjuk, hogy bizony a tökéletes emberi test is kiszámítható. És ennek konkrét sarokpontjai vannak: Tökéletes szimmetria és Aranymetszéssel számolt mértani arányok. Ez indítja be az endorfintermelést az agyban: ha ránézünk egy ilyen képre, automatikusan elönt a boldogság!

Én viszont, ha el akarom képzelni ezt a tökéletes embert, akkor kiválogatom a gondosan bebugyolált 1 eurós érmémet a pénztárcámból, hátra fordítom a számlapot és becsukom a szemem. Végigsimítom a domborulaton a mutatóujjam és hátra dőlve sóhajtok egy mélyet. A tökéletes ember 1490-ből! Kitárt karokkal és kinyújtott lábakkal feszít 2 rétegben egymás tetejére skiccelve. Ez a rituálé megnyugtat, ha valami gigantikus elvárásnak akarok megfelelni – hiába.

Leonardo a megtépázott naplójába skiccelte le ezt a Vitruvius-tanulmányt, ami az emberi test méretarányait elemzi. Azt írta, hogy olyan, mintha 10 tonna súlyt küszködött volna le a mellkasáról egyetlen rajzzal! Egy mélyet sóhajtott: feltörte a hibátlan ember kódját. Valamit nagyon tudott az öreg, mert ebben a rajzban titok lapul – a mai napig megbabonázza a csodálóját…

Elvileg mérőszámokkal és matematikai képletekkel mi is tervezhetünk egy tökéletes embert– vagy éppen egy tökéletes viselkedésmintát. De vajon a valóságban lehetséges ez?

A tökéletes ember a tehetségrendszerrel detektálható

Az ember alapvető igénye, hogy vizsgálja, megértse, és alaposan le tudja írni saját magát. Keres egy etalont magának, és ahhoz hasonlítgatja magát. Csakhogy ez a kép mindig torz!

Nálam ez így néz ki:

Ha épp szétszórt vagyok, vagy elárasztanak a feladataim, mindig anyukámra gondolok, aki vasmarokkal leltározza és következetesen hajtja a teendőit. Ehhez képest én egy kaotikus hebrencs vagyok. Ha viszont a vasárnapi húslevest főzöm, nagymamám levesének az ízét keresem, és folyton azzal ostorozom magam, hogy nem sikerül pont azt az aromát eltalálni, amit az ízlelőbimbóim keresnek. Ha egy tréningre készülődök, a barátnőm fejcsóválása ugrik be, aki egy minimális gardróbból is kifutóra illő öltözetet varázsol magának. És pont innen ered az alapvető frusztrációnk…

Az etalon a fejünkben nem EGY ember. Nem az ő tökéletessége és tökéletlenségei. Nem egy képet, nem a saját Vitruviusunkat vizsgáljuk meg a mérőszámainkkal, hanem folyton ugrálunk az etalonjaink és az aktuális szempontjaink között. Ennek az képnek mégis ki tudna megfelelni?

Senki. Anyukámnak nem isteni a főztje, nagymamám nem tud a vörös szőnyeghez öltözni és a barátnőm sem következetes soha. Akkor teszünk kavicsot a saját cipőnkbe, ha fejben több embert gyúrunk össze, és belőlük csak a jó tulajdonságokat mazsolázzuk ki. Hát nem csoda, hogy folyton tör a cipő és elégedetlenek vagyunk magunkkal!

Pedig a tökéletes emberi viselkedés létezik és a Tehetségrendszerrel detektálható is

Ösztönös tehetség endorfintermelés

Nem karcolták bele pénzérmék hátuljába és nem is körzővel számolták ki az arányait. Sokkal mélyebben van elásva ennél, a neuronjainkban. Ösztönös viselkedésmintának hívjuk őket – és a tökéletességük pozitív és negatív oldalakból épül fel, mint egy mágnes két oldala. Ha elvesszük a negatív oldalakat, vagy folyton kijavítjuk őket, akkor vele együtt eltűnik a pozitív oldal is. Az erőnk.

Hibátlan nincs, pont így „tökéletlenül” vagy te is tökéletes!
Az ösztönösség a garancia arra, hogy az abszolút maximumon működik valaki.

Ebből az ösztönös viselkedésmintából van mindjárt 29-féle „tökéletes” és nem is kell ahhoz csoda, hogy ez valakiről kiderüljön: ez egy komplex teszttel dekódolható!

A mi titkos formulánk 3 évnyi intenzív magyar kutatás eredménye 1800 munkavállalón. Ebből jött létre a Tehetségrendszer. És be kell vallanom őszintén, ha erről beszélek, nagyon nehezen tudok úgy tenni, mintha szerény lennék – mert rettentő büszke vagyok erre az eredményre!

Nem csak saját magam miatt, hanem az egész szakma nevében. És szerintem, ha valaki ezt meg fogja érteni, akkor az te leszel: elképesztő, ahogy a HR-szakma folyamatosan képes megújulni – mert az olyan nyughatatlan szakemberek, mint te meg én, képtelenek beérni a középszerű, már idejét múlt megoldásokkal. Jobb kell, a legjobb: azaz egy igazán hatékony módszer!

Ha alaposan megismerjük az ösztönös tehetségeinket, akkor abbamarad az önmarcangolás. Semmivé válik az a viszketés a mellkasunkban, hogy egy nem létező etalonhoz hasonlítgassuk magunkat. Végre elporlad a bizonytalanság, hogy miért is vagyunk furábbak, másabbak, szögletesebbek, mint a nagy többség. Letehetjük mi is a 10 tonnás súlyt a mellkasunkról, mert nincs szükségünk többé a mondvacsinált példaképeinkre!

Belőlük hozd ki a csúcsteljesítményt – mindenkiből a sajátját. Aztán ők lesznek a te példaképed a saját tehetségük szakterületében, úgy, ahogy vannak. TÖKÉLETESEN TÖKÉLETLENÜL. 

Én megyek, és most megfőzöm a tojáslevest. Mert azt rohadt jól tudom.

Jó étvágyat!

Eszter

Szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan viselkednek az ösztönös tehetségek a munkahelyen?

Iratkozz fel a hírlevélre itt, és minden héten kapsz egy értékes tippet hozzá!​