Onboarding – így illesz be egy szakmai zsenit!

Múlt héten két napig tartott válaszolnom a különc könyvelő blogcikkre érkezett válaszokra. Mindenki arról faggatott, hogy ha sikeresen megtalálják a könyvelő zsenit, akkor hogyan illesszék be az összes furcsaságával együtt, mire számíthatnak a vezetők az onboarding alatt. És igazuk van – erről tényleg beszélni kell.

Sőt, ha már megtaláltuk, nem csak a többiekkel kell megértetnünk, hogy ő a legélesebb kés a fiókban erre a pozira, hanem úgy is kell viselkednünk vele, hogy ő ne szaladjon el hanyat-homlok mielőlünk.

De nézzük csak meg, miről is volt múlt héten szó!

A könyvelő-kiválasztásban ugye volt egy mindennek, csak jackpotnak nem tűnő főszereplőnk: Hármas, aki lakcímnek egy lakóautót adott meg, referenciái nincsenek. Az interjún a fura alak nem néz senki szemébe, és még csak nem is színleli, hogy jó benyomást szeretne ránk tenni. Folyton csak azt ismételgeti: Mit kell megoldani – és hol vannak a számlák? Mert neki kellenek az elmúlt 5 év számlái…

Szóval, mi lesz azután, amikor felvesszük ezt a mogorva frátert (aki amúgy egy született zseni a feladatra) és beengedjük a kollégák közé? Kitehetjük őket egy ilyen nem-normálisnak? Hogyan fogja bírni a megszokott onboarding-menetünket?

Az az egyetlen „baj” a freakekkel, hogy miután felállítottuk róluk a megsemmisítő diagnózist, ott is hagyjuk őket az ítéleteinkkel együtt. Egy életre. Pedig aki másmilyen, az is működik VALAHOGY – csak nem értjük, mert nem a „konvencionális” módon.

Hogyan viselkedik majd az onboarding alatt?

1, Hármas nem akar pletyizni a kávészünetben. Szünetet sem tart – mert van saját termosza, még a gimiből. És mást amúgy se csinálunk, amíg vannak számlák. És összeücsörögni másokkal eleve a legalja kínszenvedés…

 

2, Nem akar céges bulit, csapatépítőt, poénkodni a folyosón vagy bowlingozni munka után – nem azért, mert téged utál, hanem mert kb. mindenkit. Az emberek zavarják, mert „nem egzakt egyértelmű számok”.


3, Biztos nem őt kell megtalálni, ha lelkifröccsöt vagy diplomatikus véleményt akarsz kapni – brutálisan őszinte. Nem mert bunkó, hanem mert empátiamentes és szemrebbenés nélkül mondja a csúnya igazságot is.

 

4, Amit ő mond, az úgy van. Ugyanígy: amit neki mondanak, annak is úgy kell lennie. Nincs olyan, hogy nem úgy lesz – akármiért! Zéró toleranciája van a variálásra, a váratlan változásokra – megborul, akár a totál üzemzavarig!

 

5, Ő fogat akar mosni minden evés-ivás után leghamarabb 45 másodperc elteltével 4:00percig bezárólag – hordja a kis tükörre tapadókorongozható homokóráját.
 

6, Minden nap ugyanazt a szettet hordja – van neki 14 ugyanolyan ing-zakó-cipő-nadrág. Nyakkendő is – és tuti az alsógatya-zoknin sem divatozik.
 

7, Morzsolgatja az ujjait számlázás közben – az Enter előtt mindig fújkodja is. Ez ártalmatlan.
 

8, Kell neki egy csomó whiteboard marker – minden színben. 1 használni – és színenként 4 tartalék.
 

9, Tuti van valami bizarr hobbija – amit sosem tudsz meg, mert az az ő dolga.

 

10, Imád az ablakra vagy üvegajtókra írni – mindenhova számokat ír. Csak számokban él.


Eddig úgy sejtem, nem kaptál még igazán kedvet, hogy őt válaszd. Csupa negatív dolog, ugye? De mutatom, hogy mi az, ami a negatív oldal mögött van, amivel megugorja neked a triplaszaltót.

Erre a feladatra született

Így fog viselkedni az onboarding alatt a fura zsenid

1, Ő valóban és kizárólag az elmúlt 5 év számláival akar foglalkozni.
Azaz, ő nem fog lógni, lébecolni vagy másokat feltartani – és sosem kell számonkérni, hogy hol tart vagy meglesz-e. Addig csinálja, amíg kész nincs a dolgával.

2, Neki a csapatépítő bowling árát max egy bowling-lexikonná konvertáld át, azt talán értékeli.
Ne agyalj azon, hogy hogyan vond be a szocializálódásba – ha jutalmazni akarod, etesd az agyát vagy hagyd békén! Attól boldog. Ha mélyen magadba nézel, egyet fogsz érteni, hogy attól meg csak te lettél volna boldogabb (tiszta lelkiismeretű), ha el tudod vonszolni magatokkal. Ebben a képletben az ő jóléte amúgy se szerepelt sehol.

3, Ügyelj rá, hogy ne kerüljön mimózák és passzióból morfondírozók közelébe, mert lelombozó(=destruktív) tud lenni a racionalitása.
Azaz, az elfogulatlan objektivitására mindig számíthatsz, amikor csakis a tények számítanak. És egy könyvelőnél mire is van nagyobb szükség?

4, Ne kockáztasd, hogy kihozod belőle az 5éves toporzékoló ovist. Ez nem hiszti, hanem pánik: képtelen újratervezni.
Azaz, ha feladatot kapott, akkor azt meg fogja csinálnia. Viszont, ha egyszer rábízol valamit, nincs az a világvége, hogy ő ne szállítsa a briliáns eredményt.

5, Ő fogat akar mosni minden evés-ivás után.
Igen, kényszeres – hagyni kell békén, mert… ezek a rituáléi megnyugtatják, ettől funkcionál megbízhatóan. Fogd fel úgy, mintha dohányozna vagy pletykálna – csak épp ő ezt nem munka HELYETT teszi 😉

6, Minden nap ugyanazt a szettet hordja – van neki 14 ugyanolyan ing-zakó-cipő-nadrág.
Nem igénytelen, csak… a munkára fókuszál. Csak oda! Tömjént neki az egyen-göncért – ez nem majomparádé úgyse!

7, …ujjfujkodás mein-Gott!
És te meg piszkálod folyton a gombod, a másik meg az övét birizgálja… vagy a telefonját.

8, Kell neki egy csomó whiteboard marker – minden színben. 1 használni – és színenként 4 tartalék.
Munkaeszköz – kinek mi. Ezt tessék szépen kiszolgálni – merőben kisebb tétel, mintha hightech kütyü-flúgja lenne.

9, Tuti van valami bizarr hobbija – amit sosem tudsz meg, mert az az ő dolga.
Igazából, miért is akarod, hogy közöd legyen ahhoz, ami nem a munkája? Most barátot keresel, vagy számítógépagy-könyvelőt? Ez az ő privátszférája – ő ugyanígy tiszteletben tartja másét. És kimondottan tapintatos – mivel sosem kérdez. 

10, Imád az ablakra vagy üvegajtókra írni – mindenhova számokat ír. Csak számokban él.
Lehet, hogy így tudnál vele a leginkább kapcsolatot teremteni: „Mi is a statisztikai esélye, hogy Koronavírusnak lesz egy második hulláma…?”

Összegzés

Nincs olyan, hogy tökéletes zseni…egy sem. Várhatod, hogy betoppan makulátlan manírokkal és lenyűgöző külsővel és belesimul az onboarding tervetekbe. Előre szólok – nem fog. Én hiszek abban, hogy az univerzum a tökéletes egyensúlyra törekszik. Ahol többet ad, ott többet el is vesz az átlagosnál. Azt viszont neked kell eldöntened, hogy zsenit akarsz a szakterületen vagy megelégszel egy közepszerűvel. De vigyázz, mert ha középszerűt választasz, középszerűek is lesznek az eredményei! Ha viszont bátor vagy, és hajlandó vagy túlnyújtózni a komfortzónádon, akkor jutalmul egy igazi profi ligában kezdesz el játszani, profi specialistákkal!

Szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan viselkednek az ösztönös tehetségek a munkahelyen?

Iratkozz fel a hírlevélre itt, és minden héten kapsz egy értékes tippet hozzá!​