Tehetség-detektálással és -allokációval foglalkozunk a HR területén. A mi módszerünk legfőbb előnye, hogy nem megváltoztatni akarjuk a munkavállalók kiszámíthatatlan emberi viselkedését – hanem megfejtjük ezt ÉS egy konkrét használati utasítást adunk a vezetőik kezébe. Meg tudjuk mondani kivel-mit-hogyan és mikor kell tenni ahhoz, hogy a leghatékonyabban, tettvágytól fűtött lendülettel működjön. Félszavakból érteni egymást – maximális hatásfokú kooperációra van szükség, hogy kilábaljunk a nyakig-zűrből!

Erre a problémára találtunk egy olyan megoldást, amit a neurológia egyik törvényszerűsége inspirált: a dopamin-dopping! Egy ember akkor hozza ki magából önként és dalolva a legtöbbet, ha azt teheti, amiben ösztönösen a legjobb!

 

Minden ember egy tehetség-kombináció.

Mi a HR területén kamatoztatjuk a neurokémiát! Ezen belül is a dopamin-termelés automatizmusára támaszkodunk – a boldogsághormont semmilyen céges juttatás nem tudja űberelni. Ha ezt megtanítjuk Önnek az emberein bekapcsolni, akkor egy olyan ellenállhatatlan motivációs eszközt kap a kezébe, ami nemcsak verhetetlenül hatékonnyá teszi a beosztottjait, hanem elkötelezetté, lojálissá és boldoggá is. Amiből Ön is szintén csak profitál.

 

Mi kibogoztuk a gordiuszi HR-csomót! Innentől már csak logisztikai kérdés a cégen belüli munkaszervezés!

Most áttérni a tehetség-alapú HR-re a leg-költséghatékonyabb, leg-haszonmaximalistább lépés előre: a legértékesebb erőforrás, ami most átsegítheti ezen a nehéz időszakon, ott van Önnél – kezdje el a plusz-profitot kitermelni belőle! A mi módszerünkkel ez a maximalizmus ezen az ingoványos humán területen is objektíven LEHETSÉGES!

Miután beazonosítjuk, milyen tehetséget igényel egy pozíció az Ön cégében, lézerpontosan becélozható az álláshirdetéssel az ideális jelölt. Nincs több zsákbamacska a kiválasztásnál és nem kell többet találgatni, kinek milyen munkakör való, hogy sose mondjon fel.

A tehetség-alapú HR egy olyan progresszív szemléletváltás, amitől a humán erőforrás problémák kiaknázatlan lehetőségekké és egyúttal megoldás-potenciállá válnak!

Mindannyian olyan feladatokban vagyunk hosszútávon hatékonyak, motiváltak, amikben megélhetjük ösztönös tehetségeinket. Nem árulok el újat, ha azt mondom: az ösztönös motivációink által mozgatott területeken mindannyian, kivétel nélkül még verhetetlenek is vagyunk. Akik megtalálják ezeket a területeket a feladataikban a vállalatnál, boldogok lesznek.

Agykutatások (Olds&Milner, Robertson, Sapolsky) bizonyítják, hogy ez a bizonyos belső motiváció mindössze egyetlen hormonon múlik: a dopaminon. Ettől a hormontól a tettvágy már akkor dübörög bennünk, amikor még csak kilátás van a „jutalomra” – de hogy kinek mi ez a jutalom, melyikünkbe milyen egyéni mozgatórugók vannak kódolva, kit milyen feladat húz le, vagy emel az egekbe, azt egyénenként kell megfejtenünk.

2 évig tartó kutatásunk keretei között 800 magyar aktív, kimagaslóan eredményes és közepesen eredményes munkavállaló körében végezhettünk felmérést, melynek során a neuro-kémia törvényszerűségeire és a dopamin-vezérelt visszacsatolás kutatások eredményeire támaszkodtunk. Ebből kiderült, hogy a kimagaslóan eredményes munkavállalók kivétel nélkül boldogabbak.

Az eredmények alapján dolgoztuk ki azt a módszertant, amivel azóta 3 év alatt, 19 cégnél, több, mint 1000 munkavállalót segítettünk lelkesíteni, átszervezni más feladatkörbe vagy elérni, hogy ne mondjon fel, hanem új erőre kapva szárnyaljon.

Módszertan: A diagnosztika egy 340 kérdéses, igaz-hamis vagy A-B választós online videós tesztet alapján történik. Így azonosítjuk a kitöltőnél a 29 motivációs tényezőből a lehetséges hármat. A teszt után automatikusan érkezik egy írásos kiértékelés a tehetségeiről, amik érdeklődését és motivációját irányítják.

Mire ajánljuk a Tehetségrendszer használatát?

Átszervezés: egy diagnózissal meghatározható, hogy milyen feladat teszi boldoggá a csapattagot, mi hozza ki belőle a legnagyobb hatékonyságot

Megtartás: amivel a kulcsembereink nem állnak fel, hanem kifejezetten maradni akarnak, még fizetésemelés nélkül is

Vezető kiválasztás a meglévő csapatból: amikor mindennél fontosabb, hogy ne nyúljunk mellé

Konfliktuspontok azonosítása és kiküszöbölése: mert megmérgezheti a vállalati kultúrát akár már egy ember is

Kiégés megakadályozása: amivel a kolléga marad a cégnél, mégsem merül ki

Akik már megbíztak bennünk:

Fellélegeztek ők is – és én is
Imádom, hogy NEKIK VELEM könnyű dolgozniuk!

Bevallom, nem kevés aggodalommal ültem le  Eszterrel: vajon hogyan fogom én ezt a rengeteg embertípust megjegyezni és észben tartani?
De az elméleted annyira gyakorlatias, logikus, és főleg életszerű, hogy semmi gondom nem volt!

10 éve a legnagyobb kihívásom, hogy a különböző cégekben a kollégák megtartását javítsuk – a módszered fényévekkel vitt ebben előbbre.

De a saját közvetlen munkakörnyezetemben is varázsolok azóta: korábban éveket vesztegettem el az életemből azzal, hogy olyan feladatokat delegáltam a kollégáimra,
ami nekik – ma már tudom – küzdelem volt. Amióta a tehetségük szerint delegálom nekik a teendőiket, fellélegeztek ők is, én is – ők virulnak, én meg végre kihúztam magamból azt a bizonyos tipikus vezetői tüskét: a haragot, a dühöt, amiért nehéz velük dolgozni. Imádom, hogy NEKIK VELEM könnyű dolgozniuk!

 

Nagy Dia
Head of Recruitment,
Generali Biztosító Magyarország- 2000 munkavállaló

Utána egész éjjel nem tudtam aludni

Miután megismertem Eszter Tehetségrendszerét, találóbb hirdetéseket írok és töredék idő alatt tudok az önéletrajzok között szelektálni.
Sokkal kiszámíthatóbban tudom a jó jelöltet kiválasztani – hadat üzentem a szerencsének, mert itt van helyette a tudatosság. Ez megért egy álmatlan éjszakát!

Nyíri Andrea
HR specialista

Nem kell többé találgatnom!

„Már az első közös munkánk után tudtam, hogy a Tehetségrendszer az, amire a kollégáimnak szüksége van. Eszter módszere “lefordította” az alkalmazottaimat, és gyakorlatias személyre szóló használati utasítást kaptam mindegyikőjükhöz. Egy valódi “lenyomatot” kaptam az emberekről.

Annak ajánlanám ezt a módszert, aki komolyan veszi, hogy megtartsa a kulcsembereit. Azoknak az „A” kategóriás cégeknek, akik megtehetik, hogy most meglovagolják a gazdaság dübörgését – és pontosan tisztában vannak azzal, hogy ezt csakis a legértékesebb erőforrásaikkal érhetik el: a megfelelő embereikkel a megfelelő poszton.

Varga Miklós
tulajdonos

Wiking Yacht Club – 74 fő munkavállaló

 

A szünetben felhívtam a marketinges barátnőmet, hogy erre el kell jönnöd!

„Én úgy indultam neki az első találkozásnak, hogy ez nem is igazán az én asztalom, mert én csak az employer branding kapcsán ástam bele magam a HR-témába. Marketinges lévén nem teljesen hittem, amit ott olvasok, de megmondom teljesen őszintén, hogy többet is kaptam, mint amire gondoltam.

A te rendszered egy teljesen más szemszögből mutatta meg, hogy hogyan lehet egy dolgozót megtartani. A tréning alapján, úgy hogy nem vagyok HR-es, most már én is meg tudnék írni simán egy álláshirdetést a megfelelő embernek.”

Vadász Ildikó
marketing menedszer

AXIÁL KFT – 880 munkavállaló
Mezőgazdasági gép forgalmazás