Kedves leendő ügyfelem!!
Örülök, hogy itt látlak, mert ez azt jelenti, hogy kitöltötted a karácsonyi rejtvényünket. Kicsit lejjebb találod a megoldást is, ám előbb még hadd mutassak két dolgot:
Tudom, karácsonyig még millió az intéznivalód, ezért hadd segítsek be a készülődésbe: Fogadd szeretettel az ünnepi menüt, amit én már lefőztem és leellenőriztem neked – a családom jelenti: mindenki túlélte a kóstolót és még repetát is kértek!
És mivel már úgyis teljesen nemzetközi hangulatba jöttünk, egy 3 fogásos világszínvonalú lakománál nem adjuk alább:
1. pazar hal-előétellel Norvégiából,
2. tüzes gurmé-főfogással Dél-Amerikából
3. és egy olyan desszerttel Ausztráliából, amitől szabályosan elolvadsz
Vidd világkörüli útra az ízlelőbimbóidat – de az egész utazós-stressz nélkül kényelmesen az otthonod melegéből.
Ez a skandináv specialitás csodás karácsonyi előételnek! A mennyei borókás, lime-héjas, gines pác igazi ünnepi fényponttá bolondítja a lazacot – mustárhabbal tálalva eszméletlen!
Elkészítési idő: 25 perc
Várakozási idő: 1440 perc
Nehézség: nagyon könnyű
Hozzávalók 12 személyre:
Elkészítés:
Tápérték: 180 kcal / fő
Dél-Amerikai élvezet: a fennséges chilis étcsokoládéban hempergő marha egzotikus karácsonyt ígér – rendezkedj be sziesztára a lakoma után, mert nem lehet abbahagyni, olyan jó!
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: nagyon könnyű
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk (kb. 2,5-3 cm) és egy tálba tesszük. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük és elegyítjük. Megpucoljuk a fokhagymát és hagymát, majd apróra vágjuk.
A sonkát 4 szelet kivételével 1×1 centis négyzetekre aprítjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a marhahúst és a sonkát 3-4 percig megforgatva pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a sürített paradicsomot és fokhagymát, hogy együtt süljenek.
Amint a hús levet enged, hozzáadjuk a vörösbort és a levest, hagyjuk felforrni, majd közepes lángon fedő alatt kb. 45 percig pároljuk. Közben a tejszínt felmelegítjük, a csokoládét apróra daraboljuk és megolvasztjuk a tejszínben.
A chili paprikát felvágjuk, kimagozzuk és csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőt 1 evőkanál olajjal kikenünk és a 4 egész szelet sonkát elfektetjük benne, egy edényt nehezéknek használva 10-15 percig alacsony lángon finoman sütjük, majd szalvétán lecsöpögtetjük.
A tésztát sós vízben megfőzzük. Az étkezési keményítőt egy kis hideg vízzel elkeverjük. A folyékony tejszín-étcsokoládé keveréket a chilivel, fahéjjal hozzáadjuk a marharaguhoz, hozzáadjuk a keményítőt és még 5 percet hagyjuk lassú tűzön főni/sülni??.
A tésztát a marharaguval előmelegített tányérokon sonkachip-szel és oragánóval tálaljuk.
Tápérték: 770 kcal / fő
Egyenesen Ausztráliából: vajas-gyümölcsös desszert szendvics formátumban, ami ízbombaként olvad szét a szádban!
Elkészítési idő: 15 perc
Várakozási idő: 105 perc
Nehézség: nagyon könnyű
Hozzávalók 25 db sütihez:
Elkészítés:
A porcukrot átszitáljuk. 170 g vajat, a vaníliaaromát és 80 g porcukrot kézi habverővel krémesre keverjük.
A lisztet és a keményítőt összekeverjük és bedolgozzuk a krémbe. A tésztát fóliába csavarjuk és kb 1 órára hidegre tesszük.
A töltelékhez 80 g krémesre keverünk a botmixerrel és 120 g porcukrot adunk hozzá.
Felvágjuk a maracuját, a belsejét kikanalazzuk és bekeverjük a vajjal. Hűtőbe tesszük.
A tésztából 5 centi átmérőjű roládot formázunk és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztaroládot fél centi vastag szeletekre vágjuk és sütőfóliával kibélelt tepsikbe tesszük. Egy lisztes villával lapogassuk le a tésztakarikákat.
A tepsiket egymás után tegyük az előmelegített sütőbe (elektromos sütő: 175 °C/légkeveréses: 150 °C/gáz: 2-es fokozat) kb. 10 percre. Hagyjuk fél órát hűlni a kekszeket.
2 teáskanálnyi tölteléket tegyünk a keksz aljára és nyomjunk rá egy másik kekszet – és kész!
Tápérték: 150 kcal / darab
Te hányat találtál el?