Így rakd össze az ideális jelöltedet az álláshirdetésedhez!

 „Nem kell ezzel ennyit szórakozni, gyorsan dobj össze egy hirdetést és kész!” „Hagyjál már a kérdéseiddel, egy másik Gézát keress nekem ide, de azonnal!” „Nincs időm ezen gondolkodni, különben is te vagy a HR-es, a te dolgod kitalálni a gondolataimat!”- ilyen, és ehhez hasonló utasításokkal bosszantják a vezetők a toborzókat, mikor a legnagyobb jószándékkal próbálnak tapogatózni, milyen jelöltre is vágyik a főnök. Ne izgulj: most kapsz egy listát arról, hogyan derítsd ki, kit kell pontosan keresned az állásra!

Egy olyan avatárt kell „összeraknod”, aki imádni fogja ezt a munkát!

Ha egy olyan embernek hirdetsz, akinek ez a beosztás tényleg való, akkor:

De hogyan kell hirdetést írni egy olyan embernek, akit nem ismersz?

Nem kell! Mert meggyőződésem, hogy igenis ismered ezt az emberkét, vagy legalábbis a típust!
A hollywoodi sorozatírók dollármilliókat zsebelnek be azért, hogy a lehető leghitelesebb karaktereket kreálják. Olyan karaktereket, akik ízig-vérig hasonlítanak az igazi emberre. Ők tudják róluk, hogy milyen a természetük, mik a gyenge pontjaik, mitől dühösek, milyen félelmeik vannak, mibe kötnek bele, milyen munkájuk van, mivel szeretnek viccelődni, mik az álmaik. Na de mi köze van ennek az álláshirdetéshez – kérdezhetnéd jogosan. Figyelj, mert több, mint hinnéd!

Ők ismerik a legjobban az embereket – legalábbis eddig azt hittük. Ha valaki eddig igazán célzottan találó ideális jelöltet akart felépíteni az álláshirdetéshez, akkor be kellett iratkoznia sorozatírónak Amerikába, hogy kiismerje az embereket. De várj, még ne csomagolj, van már hazai frappánsabb út is erre!

A tehetségek pontosan ugyanígy azt mutatják meg, hogy ki milyen igazából

Mutatok egy praktikus és azonnal használható módszert, amivel beazonosíthatod a célszemélyed! Ehhez kérlek ülj le a tv-d elé. Igen, jól olvastad, tv-zés közben fogunk álláshirdetést írni.

Pásztázd végig a saját kedvenc sorozataid/filmjeid szereplőit: ki jöhetne szóba a mostani hirdetésednél, aki ezt a munkát kiválóan csinálná? Nézzünk meg egy pár konkrét példát!

Az email folytatása innen kezdődik:

Milyen munkatársra van szükséged?

– Egy megbízható, lojális, szorgalmasra? Akkor Will Smith-nek írd a hirdetést A boldogság nyomában-ból!

– Ha olyan kisfőnök kell, aki számonkér, konfrontál és helyreigazít, akkor Dr. House lesz a te embered!

– Ha inkább egy alapos-logikus elemző kellene neked a controllingra, akkor a minden összefüggést látó Sherlocknak!

Minden vágyad egy nyomulós, rámenős, született telesales-es? Akkor fogalmazz a Wall street farkasa Dicaprioval a fejedben!

– …vagy egy minden hájjal megkent vezetőt keresel, akkor írj Bobby Axelrod szája íze szerint a Milliárdok nyomában-ból.

Ha találtál valaki ígéretes filmszereplőt, nézd meg őt akcióban – azaz újra a filmben!

Figyeld meg nagyon alaposan és morfondírozz a figurán:

El kell tudnod képzelni az ideális jelöltedet elevenen, hogy meggyőződhess róla már most, fejben, hogy ő kiválóan működne az adott pozícióban

Majd, ha tényleg megvan a befutód, akkor már csak azt kell végiggondolnod, hogyan kell szólnod hozzá az ő nyelvén. Hogyan érhetnéd el, hogy felfigyeljen rád? Milyen szóhasználat, milyen terjedelem, milyen hangvétel lesz telitalálat nála? Hivatalosan kell megszólítanod, vagy pont a lazaságot szereti? Szakmailag professzionálisnak kell lenned, vagy frappánsnak? Mit mondanál neki a cégetekről, hogy ásítozás helyett felcsillanjon a szeme? Hogy írnád le neki a főnökét/ügyfeleit/kollégáit, hogy beléjük szeressen? Próbáld az ő szemével látni a pozíciót – és úgy becsomagolni, hogy lehetetlen legyen neki nem-imádni 😉

Nos, akkor ess neki és írd meg az áhított emberkének a hirdetést!

Ugye megmondtam, hogy ismered az álomjelöltedet!

Ha elakadsz, vagy egy kimondottan fontos pozícióra keresel fantasztikus embert, akkor hívj – és segítünk megírni azt a fránya hirdetést!

Kérj egy 30 perces konzultációt 9.990 Ft+Áfa áron
és személyre szabottan segítünk, hogy mit csinálj másképp az álláshirdetésedben.

Mi fog történni, miután megnyomtam a gombot?

1. Kollégánk felveszi veled telefonon a kapcsolatot, hogy egyeztessen veled a pozícióról.

2. Megbeszélitek, hogy ez alapján szeretnéd-e igényelni a 30 perces személyre szóló konzultációt, aminek a díja 9.900 Ft.

3. Ha kéred, akkor elküldjük neked a proforma számlát és leegyeztetjük a megbeszélés időpontját.

4. Az előre lefixált időponton kollégánkkal alaposan átbeszélitek az álláshirdetést:

 – Meghatározzátok, hogy milyen ösztönös tehetségekkel rendelkezzen a jövőbeli kolléga

 – Legalább 5 gyakorlatias, személyre szóló tippet kapsz, amivel vonzóbbá tudod tenni a hirdetésed az ideális jelölted szempontjából.

Elégedettségi garancia: ha bármilyen szempontból nem voltál maximálisan elégedett a kapott tanáccsal, vagy akárcsak többre vártál, mint amit kaptál, akkor a befizetett összeg dupláját fizetjük vissza neked. Még csak megindokolnod sem kell, csak írsz egy e-mailt és máris utaljuk az összeget. Tehát zéró kockázatod van.